Over mij

Het fenomeen Mixed Media


Ergens in het begin van dit jaar ging ik kijken op You tube en bij toeval vond ik een film van Gabriella Pollaco. Nieuwsgierig geworden zocht ik verder en al heel snel had bij mij zonder dat ik er erg in had de verslaving toegeslagen. Nog niet wetend wat dit voor mij betekend begon ik film na film te bekijken tot het zeker honderden waren die ik gezien had.

  Gesso , stencils, modpodge het waren allemaal vreemde woorden voor mij dus de filmpjes werden heel vaak stop gezet en alles werd vastgelegd in een nieuw aangeschaft schrift. Maar het aanbod op internet was zo groot dat zelf bloemen maken, doosjes versieren met kant en meer de revue passeerde tot dat ik dan uiteindelijk "Steampunk" ontdekte.

  Vrij snel was duidelijk dat je in Mixed Media alles kunt combineren en ik begon dus alles te verzamelen wat bruikbaar was. Snel was er de dag dat er geen reden meer was om het nog langer uit te stellen en zo begon ik met een tweedehands canvas van de kringloopwinkel aan mijn eerste Mixed Media Canvas.

  Eenmaal klaar wilde ik weten wat anderen van mijn werk vonden en om die reden heb ik het op internet gezet en de reacties waren voor mij en bevestiging om door te gaan.
In april kreeg ik een uitnodiging van een besloten club: MIXED MEDIA ART CLUB HOLLAND
Ook daar heb ik mijn "allereerste werkje" laten zien en heel langzaam kwam het besef in de weken die volgden dat deze nieuwe hobby een behoorlijk deel van mijn tijd vergde.

  Het feit dat de indeling van mijn dag er voortaan anders uit moest zien heeft veel bijgedragen aan mijn “gelukkig zijn”, schuldgevoelens vanwege werk huishouding of wat dan ook had ik niet want de energie die ik haalde uit deze hobby werd gebruikt om het werk sneller en efficiĆ«nter af te handelen.

Tot slot wil ik zeggen dat mijn ouders mijn creativiteit nooit in de weg hebben gestaan en mijn beroepskeuze  (In het kappersvak is verhoudingen zien een "must" en met kleuren mengen ben je dagelijks bezig) ertoe  hebben bijgedragen dat ik nu gewoon nog gelukkiger ben en daarvoor dank ik iedereen die mij op welke wijze dan ook steunt.

2 opmerkingen:

  1. het lijkt wel een beetje op mijn verhaal eenmaal filmpjes en andere werken bekeken was ik verkocht en als je creatief van je zelf bent dan ben je niet te stoppen zelf maakte ik al een tijd sieraden ik heb al heel wat spulletjes gekocht voor deze hobby en zet ook wel mijn huishoudelijke taken even opzij hiervoor en heb hier ook geen schuldgevoelens over groeten Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Trijnie , leuk om te lezen dat het bij jouw hetzelfde is .MM is niet alleen leuk maar ook zo ontspannend en dat je uitgerekend op de verjaardag van mijn inmiddels overleden moeder reageerd vind ik ook heel bijzonder , dank je voor je reactie :) XXX Irene

      Verwijderen